Wijndomein De Oude Hoeve

Wijndomein De Oude Hoeve is de meest noordelijk gelegen wijngaard van België. De wijngaard is gelegen in het charmante historische stadje. Vele toeristen weten inmiddels hun weg te vinden naar het groene en gastvrije Hamont-Achel. Niet alleen voor de trappist, de blauwe bessen, de aardbeien en de kazen maar zeker ook voor de wijnen!

Op het Domein van bijna 2 hectare werd in het jaar 2001 een heel bijzondere wijngaard aangelegd. Bijzonder omdat er werd gekozen voor een speciaal (bijna niet in Europa gekend) systeem en ook wordt er gewerkt met niet voor de hand liggende druivenrassen. Op een oppervlakte van 5300 m2 werd het Geneva Double Curtain (gordijnsysteem) toegepast met ruim 1500 witte en blauwe resistente vroeg rijpende druivelaars : Phoenix, Seyval Blanc, Marechal Foch en Leon Millot.

De wijngaard is vernoemd naar het landweggetje wat langs de wijngaard loopt. De officiële ingang van het wijndomein ligt ook aan de Oude Hoeve. De Oude Hoeve verwijst naar één van de oudste hoeves van Achel die achter de wijngaard ligt. Die hoeve dateert oorspronkelijk uit 1400.

De wijngaard ligt in een oase van rust, tegen een beschermd vogelgebied aan. Vanuit de wijngaard wandel je zo direct de natuurgebieden in, ook starten hier de vele goed uitgezette wandel (trappisten)routes en sluit de wijngaard aan op een fietsknooppunt. Binnen 10 minuten ben je bij De Achelse Kluis en binnen 5 Minuten bij De Tomp en Het Mulke.

Midden in de Wijngaard staat onder een dak van platanen een groot marmeren altaar afkomstig van een kerk in Helmond; een uitgelezen plek en unieke rustgevende omgeving om hier speciaal te genieten van een goed glas wijn en de vele creatieve arrangementen die Wijndomein De Oude Hoeve kan bieden.

Contact

Comments are closed.