Wijn

Op Wijndomein De Oude Hoeve maken we op zo natuurlijk mogelijke wijze wijn.

De witte wijn is een frisse droge wijn van de druivenrassen Seyval Blanc en Phoenix. Hier maken we ook ieder jaar via de sapmobiel, heerlijke zoete druivensap van te verkrijgen in 5 liter pakken.

De rode wijn is een krachtige, zwartrode wijn met sterk geurende, van zwart fruit bijna boerse aroma’s, pruimen en sandelhout. Onze wijn wordt samengesteld van de druivenrassen Leon Millot en Marechal Foch. We hebben gekozen voor deze resistente (schimmeltolerante) rassen omdat’deze goed gedijen in een vochtig en wat kouder klimaat wat hier in de Limburgse Kempen heerst.

Deze fruitige, niet op eiken gelagerde, eerlijke Wijn smaakt goed bij pittige kaas, worst, roodvlees en chocolade.

Dat deze wijn geapprecieerd wordt, bleek in 2012 op de Megavino (Grote Wijnbeurs) in Brussel where we de 8ste te plaats behaalden in de categorie ‘Beste Wijn van België’ en geselecteerd werden uit 79 wijnen.

Maar ook buiten België, scoort de wijn goed. In 2003/2004 haalde ‘De Neus’ de zilveren en bronzen medaille tijdens de Nationale Nederlandse Kampioenschappen.

Overtuig u zelf en schrijf u eens in voor een degustatie-avond of een rondleiding. Wilt u graag met uw eigen vriendenclub langskomen, bel of mail even voor een afspraak.

De Neus: Met Liefde gemaakt, in vriendschap geschonken, in broederschap gedronken. (Tekst is geschreven en bedacht door de grondlegger van de Wijngaard Joop Habraken)

Comments are closed.